تأثیر ویتامین D۳در ابتلا به کرونا 1402- دکتر فهیمه عبداللهی مجد
تأثیر ویتامین D۳در ابتلا به کرونا ...
تأثیر ویتامین D۳در ابتلا به کرونا
دکتر فهیمه عبدالهی مجد نفر اول بورد تخصصی پوست و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره میزان سطح ویتامین D۳ و روی در بیماران مبتلا به کووید۱۹ و تأثیر کمبود آن در ابتلا به کرونا توضیح داد: یکی از طرحهایی که ما در دوران کرونا آن را مورد پژوهش و بررسی قرار دادیم میزان ویتامین D و روی در خون افراد مبتلا به بیماری کرونا و تأثیر کاهش سطح این دو ریزمغذی در تشدید ابتلا به کوید ۱۹ بود.
وی درباره مراحل اجرای این پژوهش توضیح داد: ما این پژوهش را بر روی ۹۰ نفر از مبتلایان به ویروس کرونا که در بیمارستان شهدای تجریش بستری شده بودند و تست پی.سی.آر آنها مثبت بود، انجام دادیم و جواب آزمایشهای این افراد را با آزمایشهای ۹۵ فرد دیگر که جواب پی.سی.آر آنها منفی بود، از نظر سطح ویتامین D۳ و روی مقایسه کردیم. طبق جواب این آزمایشها سطح ویتامین D۳ و روی در بدن افراد مبتلا به کرونا به طور قابل توجهی از افراد سالم کمتر بود.
عبدالهی مجد افزود: در این پژوهش متوجه شدیم اگر سطح ویتامین D۳ در بدن پایین تر از ۲۵ باشد، ۸۱ درصد پیش بینی میشود که فرد استعداد به ابتلا به کوید۱۹ را دارد. همچنین اگر سطح روی در بدن پایین تر از ۸۶/۳ باشد با حساسیت ۹۳ درصد میتوان پیش بینی کرد که فرد به کووید۱۹ مبتلا میشود. بنابراین توصیه میکنیم افرادی که سطح ویتامین D و روی بدنشان پایین است، تحت درمان مکمل این دو ریزمغذی قرار بگیرند.
رابطه ویتامینD با بیماری برص یا ویتیلیگو
طرح بعدی که در مرکز تحقیقات مورد بررسی قرار گرفت، در مورد بیماری ویتیلیگو یا همان برص است. عبدالهی مجد درباره این بیماری و تأثیر میزان ویتامین D خون بر تشدید این بیماری گفت: ویتیلیگو یکی از بیماریهای مهمی است که ما در کلینیک پوست با آن برخورد میکنیم. این بیماری دارای یک علت مشخص نیست و عوامل متعددی از جمله ژنتیک و عوامل محیطی در ابتلا به این بیماری نقش دارد. در این نوع بیماری نه تنها سطح ویتامین D در بدن بلکه گیرندههای ویتامین D در بدن نقش بسیار زیادی دارد. ما این پژوهش را میان 90 فرد سالم و 90 بیمار مبتلا به ویتیلیگو بررسی کردیم و متوجه شدیم به طور میانگین افرادی که دارای بیماری ویتیلیگو بودند سطح ویتامین D در بدنشان کمتر از حد معمول بود.
نظر