طرح " بررسی مروری عوارض پوستی در مصرف کنندگان داروهای مهار کننده گیرنده دیپپتیدیل پپتیداز 4" دکتر شیرین زارع شریفی
بررسی مروری عوارض پوستی در مصرف کنندگان داروهای مهار کننده گیرنده دیپپتیدیل پپتیداز 4 ...
بررسی مروری عوارض پوستی در مصرف کنندگان داروهای مهار کننده گیرنده دیپپتیدیل پپتیداز 4
دکتر شیرین زارع شریفی استادیار گروه پوست و هیئت علمی مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی درباره بررسی مروری عوارض پوستی در مصرف کنندگان داروهای مهار کننده گیرنده دیپپتیدیل پپتیداز 4، گفت:
بر اساس گزارشهای سازمان جهانی بهداشت و فدراسیون بینالمللی دیابت، در سالهای اخیر، دیابت بهعنوان یکی از نگرانیهای مهم بهداشت جهانی مطرح شده است، به طوری که شیوع آن از سال 1980 به بعد افزایش یافته است. با نزدیک به 1.6 میلیون مرگ ناشی از دیابت تنها در سال 2019، فوریت برای گزینه های درمانی موثر مشهود است. داروهای قدیمی تر، اگرچه مفید هستند، اما اغلب با محدودیتها و اثرات نامطلوب همراه هستند و تلاش برای درمانهای نوآورانه را به دنبال دارند.
وی افزود: یکی از این پیشرفتها درک مسیر اینکرتین-انسولین بوده است که منجر به ایجاد آگونیستهای گیرنده GLP-1 (GLP-1 RAs) و مهارکنندههای دی پپتیدیل پپتیداز-4 (DPP-4) شده است. این داروها نتایج امیدوارکننده ای را در کاهش سطح گلوکز بدون خطر هیپوگلیسمی ارائه می دهند.
وی در ادامه افزود: با این حال، مانند هر دارویی، آنها بدون عوارض جانبی نیستند. در مطالعه مروری اخیر که در مرکز تحقیقات پوست دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی انجام شد، عوارض پوستی مرتبط با مهارکنندههای DPP-4، از جمله سندرم استیونز-جانسون و TEN، fixed drug eruption و افزایش خطر bullous pemphigoid مورد بررسی قرار گرفته است.
در این مطالعه همچنین واکنش های پوستی مخاطی مانند حساسیت به نور، خارش، آنژیوادم، واسکولیت و آنافیلاکسی نیز با این داروها بررسی و مورد گزارش قرار گرفت.
در پایان خانم دکتر مظفری درباره نتیجه این مطالعه مروری گفت: بررسی بر اهمیت هوشیاری ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی در شناخت و مدیریت این عوارض جانبی پوستی تاکید می کند و بر نیاز به تحقیقات مداوم برای بهینه سازی مراقبت از دیابت و ایمنی بیمار تاکید می کند.
نظر